Infosessie regenwater

Het gebruik van regenwater in de industrie is nog steeds een uitdaging. Daarom werd volgende infosessie voor over regenwater voorgesteld op 27 juni in de gebouwen van KU Leuven Campus De Nayer. De infosessie werd ingeleid door het watercircle.be-team. Het KO-Water project werd er opnieuw toegelicht. Vervolgens kwam Lies Bamelis, milieuconsulent bij United experts, aan bod. Ze kaderde de wetgeving rond regenwateropvang en lichtte toe hoe je dit kan toepassen in jouw bedrijf. Tot slot gaf ze ook enkele praktische tips mee. Vervolgens kwam Ortwin Deroo van De Watergroep ons meer vertellen over hun regenwatertoepassingen. Na een inleiding over de meest voorkomende toepassingen en het verbruik van regenwater in Belgiƫ, zowel bij gezinnen als in de industrie, illustreerde Ortwin wat De Watergroep allemaal doet met regenwater, ook in de industrie. Daarna legde hij enkele technische aspecten uit en sloot af met de risico's en opportuniteiten van het gebruik van regenwater.

Na de pauze kwamen nog twee sprekers aan bod. Ten eerste sprak Pieter Loose (EKOPAK) over een specifieke innovatieve case bij Colac in Beerse. Na het bespreken van de case kon Pieter een reportage van VRT (de Markt) tonen waarin Colac als innovatietrekker wordt gepresenteerd. Een bezoek aan deze site in het kader van KO-Water, komt zeker nog aan bod. Indien u hierin interesse heeft, kan u een berichtje sturen naar kiara.viaene@watercircle.be . Als laatste spreker was het aan de beurt van Dries Neirinck (DESOTEC). Hij vertelde ons meer over de actieve kooloplossingen die DESOTEC aanbiedt. Voor regenwater kan hiermee erg goede kwaliteit worden bekomen, mits het juiste type kool wordt. In de presentatie wordt ook duidelijk dat voor het plaatsen van actieve kool, over veel factoren moet worden nagedacht voor de implementatie.

De presentaties van de infosessie kunt u hieronder terugvinden:

Welkomstwoord en KO-Water project door Matthias Mertens en Kiara Viaene, watercircle.be
Wettelijk kader rond gebruik van regenwater door Lies Bamelis, United Experts
Regenwater opportuniteiten en risico's door Ortwin Deroo, De Watergroep
          - Deel 1
          - Deel 2
Regenwater in de praktijk door Pieter Loose, EKOPAK
Actieve kool stimuleert regenwatergebruik! door Dries Neirinck, Desotec

Tijdens de pauze was een netwerkreceptie met voldoende tijd voor de eindgebruikers en de technologieleveranciers om vragen aan elkaar te stellen. Hopelijk heeft u er net zo van genoten als wijzelf!

Nieuws

Evenementen

www.watercircle.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.