BMG - Reports activities

27 juni 2017: Bezoek Packo Pumps

Packo Pumps is ondertussen al meer dan 30 jaar een vaste waarde in het industrielandschap van West-Vlaanderen. De plant in Diksmuide creëert met 130 mensen jaarlijks zowat 10 000 pompen. Die bedrijvigheid was er aan te merken tijdens ons bezoek. Als in een bijenkorf kweet eenieder in de fabriekshal zich van zijn taak om aan een stevig tempo kwalitatieve pompen voor vooral de voedings- en pharmacologische industrie te assembleren en de wereld uit te sturen. Vele oplossingen voor bottlenecks in het productieproces van deze pompen heeft Packo binnenshuis opgelost. Daarom konden we eenmaal voorbij de fabrieksdeuren ook geen foto's meer nemen van het geheel eigen gemaakte proces.

We kregen volautomatische lasrobots te zien en overal werkplaatsen met vakexperts maar tevens een enorme testhal en Packo's eigen elektrolytische polijstafdeling die behalve voor fijne afwerking van pompen ook ingezet wordt voor tal van opdrachten uit de regio. Deze installatie heeft ook een eigen waterzuiveringsinstallatie.

Nadat de bedrijvigheid om 16u tot stilstand kwam, kregen we van Packo en het moederbedrijf Verder in de vergaderzaal nog een presentatie over beide ondernemingen en hun volledige activiteitengebied. Daarna praatten we uiteraard nog bij tijdens de receptie aan de inkomsthal.