News

De eindmeet voor de Blauwe Cirkel is in zicht: op 30 juni organiseren we een openbare slotconferentie bij Fedustria in Sint Denijs-Westrem waar we alle resultaten voor eenieder uit de doeken zullen doen.

Ondertussen geven we u graag nog mee wat het project de voorbije zes maanden realiseerde...

In de Nederlandse watersector is het opnieuw verzamelen geblazen. Van 15 tot 17 maart vindt in Gorinchem de jaarlijkse vakbeurs Aqua Nederland plaats. Ook dit jaar is de Blauwe Cirkel er opnieuw van de partij met al de laatste ontwikkelingen van het project.

Op donderdag 17 september 2015 organiseert de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW)  "Het Vlaams – Nederlands Watersymposium” in de gebouwen van de Avans Hogeschool in Breda. Het thema van het symposium is dit jaar "De waarde van water: efficiënt gebruik van water, energie en grondstoffen".  Daarbij kan de Blauwe Cirkel natuurlijk niet ontbreken.

Van 30 augustus tot en met 2 september 2015 brengt het nagelnieuwe Resource Recovery Technology consortium van de universiteit Gent vele industriële en academische partners bijeen om alle verschillende aspecten van grondstofrecuperatie uitvoerig te behandelen en concretiseren. De Blauwe Cirkel kan in het licht van het sluiten van waterkringlopen hier uiteraard niet ontbreken en zal ook haar bijdrage leveren aan het programma.

Voor mee info en inschrijvingen kan u alvast terecht op: www.iwarr2015.org

Praktijk voert vandaag de bovenhand binnen het Blauwe Cirkel project en een bezoek aan de pilootinstallaties kon dan ook niet veel langer uitblijven. Een kleine maand terug beten we de spits af en namen we een blik achter de schermen bij Ecover.

De seizoenen schuiven op en ook de Blauwe Cirkel staat niet stil. De pilootprojecten die we deze winter aankondigden lopen namelijk al op volle toeren.