News

Laatste stand van zaken

De Blauwe Cirkel heeft nog steeds niet stilgezeten. Na het afronden van pilootprojecten bij Ecover, Induss en Monks, hebben we nog heel wat andere laboproeven en piloottesten in de pijplijn naar de eindstreep.

Zo hebben we nieuwe stalen ontvangen van Borealis in het kader van recuperatie van calcium voor betere indikking van koeltorenspui die we zullen behandelen met pelletontharding en CDI. 

Vervolgens gaan we na het project bij Ecover waar we de ionenwisselaar optimaliseerden met het concentraat van een NF-installatie met dezelfde configuratie nu ook aan de slag bij Concordia. We hopen alvast op even goede resultaten!

Verder werken we ook nog steeds aan betere resultaten voor de neutralisatie van zuren en basen om ammoniunnitraat te recuperen uit een afvalstroom met metalen bij Edelchemie en gaan we binnenkort aan de slag bij Brouwerij Huyghe om het concentraat van een RO-installatie terug te koppelen naar een ionenwisselaar die gevoed wordt door gezuiverd afvalwater.

Bij Cargill in Sas van Gent werken we ondertussen ook al geruime tijd door om natriumsulfaat uit een organische stroom te recupereren. Hierbij blijkt de elektrodialyse-installatie die we hiervoor aanwendden al een zeer duurzame en robuuste zuiveringsmethode te zijn.

Meer resultaten van al deze projecten volgen eind juni op de publieke slotvergadering van de Blauwe Cirkel. Afspraak bij Fedustria in Sint Denijs-Westrem, kruis alvast 30 juni in uw agenda aan.