Activiteiten 2013

Op 3 december brachten we een bezoek aan de labo’s van ProMil (KULeuven, Campus De Nayer) waar onderzoek wordt verricht naar intensificatie van biologische waterzuiveringsinstallaties, advanced oxidation processes (AOP) en anaerobe vergistingssystemen.

Het bezoek werd zoals ieder jaar voorafgegaan door presentaties van de drie laureaten van de TNAV prijs voor de interessantste eindwerken over water- of slibtechnologie. Hun presentaties kan u hieronder nog eens bekijken.

De hoofdprijs was dit jaar voor Sebastiaan Derese van de UGent. Nogmaals proficiat!

Altijd al willen weten hoe het eraan toegaat op de Hooge Maey?
Op 1 oktober nodigde TNAV de leden uit voor een bedrijfsbezoek aan deze voormalige stortplaats voor industrieel en huishoudelijk afval in het Antwerpse havengebied.

Het voorbije bedrijfsbezoek was wel heel bijzonder: ter ere van het 10-jarig bestaan nam TNAV zijn leden mee naar AMORAS.

Op dinsdag 25 juni 2013 bezochten we de site van AMORAS in de Antwerpse haven. Achteraf trakteerde TNAV op een havenrondvaart met de Flandria. De opkomst was enorm, de rondleiding door AMORAS razend interessant, en dankzij het zonnige weer tijdens de havenrondvaart was iedereen gelijk in vakantiestemming.