Activiteiten 2015

ACADEMIA MEETS INDUSTRY 2015
 
Het is weer voorbij. Academia Meets Industry, het laatste evenenement van 2015 en een brug tussen de academische wereld en de industrie. Dit jaar vond AMI plaats op Campus Kortrijk van de Universiteit Gent. 3 studenten stelden hun eindwerk aan ons voor.  Emma Deniere van de Universiteit Gent sleepte de hoofdprijs in de wacht met haar thesis 'Ozonisatie van secundair effluent: opvolging en controle van micropolluentenverwijdering'. Dit eindwerk is voor de TNAV-leden het meest bruikbare. Stijn Van Hulle sprak over de nieuwe structuur en het recente wateronderzoek van de Campus Kortrijk. Ook kregen we een rondleiding door de labs van LIWET, het Laboratorium voor Industriële Water-en ecotechnologie, en praatten we na op een netwerkreceptie.
 
Proficiat Emma met je thesis! Dank je wel Stijn voor de ontvangst!
 

We kijken terug op alweer een geslaagde editie van de TNAV-workshop. De opkomst was talrijk. Zowel studenten als deelnemers uit de industrie vonden hun weg naar de workshop. Kon je er niet bijzijn of wil je de presentatie er nog es op nazien?

Op dinsdag 6 oktober brachten we een bezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij. Het was een zeer geslaagd evenement. Veel leden deden de moeite om naar Tienen te komen om de suikerfabriek en de membraaninstallatie te bezichtigen en te netwerken op de receptie achteraf. Dank je wel aan de gidsen van de raffinaderij voor de boeiende rondleiding, aan Veolia voor de mede-organisatie en de uitleg bij de waterzuiveringsinstallatie en aan alle leden voor de opkomst! 

Op 23 juni brachten we een bezoek aan Atlas Copco. Dit geassocieerd lid verwelkomde ons in zijn kantoren in Aartselaar voor een presentatie en een bezoek aan zijn productiefaciliteiten. Na het bezoek was er een netwerkreceptie.

Wil u ook graag weten wat u bij een onverwachte calamiteit kan doen om de afvalwaterheffing te beperken?

Op deze vraag kreeg u op 21 april een antwoord...

Van 17 tot 19 maart 2015 nam TNAV deel aan de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. Deze vakbeurs, die dit jaar zijn 10de verjaardag mocht vieren, was 3 dagen lang het trefpunt voor specialisten uit de Nederlandse en Belgische waterbranche.