Activiteiten 2018

Academia Meets Industry (AMI 15) en speeddating

Op donderdag 6 december vond de 15e uitgave van Academia Meets Industry en een “speeddating” met laatstejaarsstudenten van hogescholen en universiteiten plaats in de Faculty Club te Leuven.

Brabanthallen Leuven kenden dit jaar opnieuw een passage van de Vlaamse watertechnologiesector dankzij Aquarama. Naast vertrouwde exposanten en bezoekers, maakten vele nieuwe gezichten zich kenbaar op de beursvloer. Dit was tevens het geval op de stand van watercircle.be en vanzelfsprekend op de workshops van watercircle.be en VMx, zowel voor als achter de microfoon.

Wil u de presentaties van deze workshops nog eens nakijken?

Dit jaar bestaat TNAV 15 jaar en dat vierden we in stijl! TNAV nodigde al haar leden uit voor een heus netwerk evenement in de Ghelamco Arena in Gent.

LANXESS is een voorloper op vlak van online metingen en integreert deze efficiënt op een optimale manier in zijn afvalwaterzuiveringsproces. Op 13 maart 2018 gaf LANXESS ons de kans om geïnteresseerde bedrijven een blik op zijn waterzuivering te laten werpen. Op een zeer praktische manier werd het nut van online metingen in beeld gebracht en gaf men inzicht in hoe deze geïmplementeerd kunnen worden op andere waterzuiveringsinstallaties.

Op 6 maart 2018 kregen leden van TNAV de kans om de geothermische boring in Mol te bezoeken. THV Smet Group-Daldrup boort op deze site tot maar liefst 4.500 m diepte! De geothermiecentrale en het warmtenet zullen operationeel worden in 2018.