Smart WaterUse interactieve workshop: Intern waterhergebruik en alternatieve waterbronnen – knelpunten in de wetgeving

Smart WaterUse interactieve workshop: Intern waterhergebruik en alternatieve waterbronnen – knelpunten in de wetgeving


Praktische informatie

Datum:

11/02/2021

Tijd:

13:00 - 15:00

Locatie:

online


Overweegt u om aan waterhergebruik te doen of wilt u in de toekomst meer inzetten op alternatieve waterbronnen? Zit u hierbij met een aantal vragen rond de wetgeving en regelgeving ervan? Bent u al op moeilijkheden gebotst? Wij lichten onze bevindingen toe rond de knelpunten en belemmeringen in de wetgeving en hopen vervolgens op een interactieve manier jullie inzichten hierrond te capteren. Laat je stem horen en neem actief deel aan deze online workshop op 11 februari.

 

Programma

 

  • 13u00 – 13u10: Verwelkoming en inleiding Smart WaterUse (Flanders’ FOOD -Bianca Lefevere)
  • 13u10 – 13u50: Toelichting van de toepasselijke wetgeving inzake intern hergebruik en gebruik alternatieve waterbronnen (Fevia Vlaanderen- Liesje De Schamphelaire en Centexbel – Erik Wuyts)
  • 13u30 – 15u00: Interactieve brainstorm rond knelpunten en belemmeringen in wetgeving a.d.h.v. online brainstorm tool en inbreng consortium (Moderator watercircle.be – Matthias Mertens; Ondersteuning: Fevia Vlaanderen, Centexbel en De Blauwe Cluster)

Praktisch

 

  • Dit is een gratis workshop.
  • Wij focussen in deze sessie op intern hergebruik en alternatieve waterbronnen (ondiep grondwater, oppervlaktewater, hemelwater, ander water). In een volgende sessie komen andere vormen van hergebruik aan bod (met name de uitwisseling van (gebruikt) water tussen verschillende actoren). Ook zeewater als alternatieve bron kan later aan bod komen.
  • Gelieve via de link hieronder in te schrijven. Na inschrijving, zal er nog een mail uitgestuurd worden met een link naar de online workshop.
  • Voor meer informatie rond het project: https://www.flandersfood.com/project/2020/smartwateruse
  • Voor een kort en bondig filmpje rond het project: https://www.youtube.com/watch?v=wxndK46WYGs

Het intercluster project wordt gesteund door VLAIO en wordt uitgevoerd door Flanders’ FOOD, De Blauwe Cluster, watercircle.be, VITO, Vlakwa, Centexbel, Fevia en Universiteit Gent.

Inschrijving

 

Link:

Schrijf u hier in

 

Smart WaterUse interactieve workshop: Intern waterhergebruik en alternatieve waterbronnen – knelpunten in de wetgeving
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial