Electromagnetische waterdebietmeters met nieuwe optie voor meten zonder rechte lengtes voor en na

Leestijd: 2 minuten

Electromagnetische waterdebietmeters met nieuwe optie voor meten zonder rechte lengtes voor en na.

Endrss+Hauser

10/02/2022

In de water- en afvalwaterindustrie is een hoge meetnauwkeurigheid onontbeerlijk voor een optimale procesbeheersing. Een verscheidenheid aan invloeden, zoals een dicht netwerk van leidingen of obstakels in de leiding, veroorzaken stromingsturbulenties die de nauwkeurigheid beïnvloeden. Promag W van Endress+Hauser beschikt over de “0 x DN full bore” optie, een oplossing voor deze uitdaging die uniek is in de wereld: maximale meetprestaties zonder leidingbeperking en dus zonder drukverlies.

Deze nieuwe debietmeters met de optie “0 x DN full bore” meten met hoge nauwkeurigheid (±0,5%). Ze zijn dus bijzonder geschikt voor installatie in krappe ruimtes, omdat ze geen in- of
uitstroomlengtes nodig hebben. Geen invloed meer van voorkomende wervelingen achter obstakels zoals bochten, insteekapparatuur, opbouw op de buiswand, uitstekende afdichtingen of verschillende binnendiameters. Dankzij het ontwerp zonder reductie is er geen drukverlies.

Het nieuwe en innovatieve meetconcept is voorzien van meerdere meetelektroden die de doorstroming detecteren. Dit genereert een aanzienlijk hogere dichtheid aan meetgegevens.

In combinatie met de verfijnde signaalanalyse zijn betrouwbare meetresultaten ook bij wervelingen mogelijk.

Vroeger moest de installateur zich in geval van stromingsstoringen houden aan de aanbevolen inlaat-/uitlaatlengtes (bv 5xDN voor en 2xDN na)of gebruik maken van een instrument met een gereduceerde meetbuis die de werveling vermindert.

 

Toch zijn er vaak niet voldoende lange rechte leidingdelen aanwezig en restricties leiden tot drukverlies in combinatie met een hoger energieverbruik en hogere kosten voor de werking van
de pomp. 
Met de nieuwe optie “0 x DN full bore” kunnen betrouwbare meetwaarden, flexibele installatie en kostenefficiënte werking nu eenvoudig worden gecombineerd. 


 

 

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial