Het NewWave-project

Leestijd: 2 minuten

Het NewWave-project

Avecom

19/01/2023

Het NewWave-project (budget: ca 5 miljoen euro) zal een circulaire economie opbouwen door vier productielijnen aan te passen om traditionele fossiele materialen te vervangen door biogebaseerde hulpbronnen die duurzaam, niet-toxisch en volledig recyclebaar zijn. De vier productielijnen zijn polyolen en polyurethaan, hydroxymethylfurfural en derivaten, samengestelde houten panelen en gemodificeerd hout. De individuele productielijnen, evenals de geïntegreerde waardeketen, zullen in detail worden beoordeeld op technische, economische, sociale en milieuprestaties om ervoor te zorgen dat de productie echt duurzaam is.

De innovatieve insteek van NewWave is het toepassen van Thermo-Chemische Fractionering (TCF) om restbiomassa te ontsluiten en te fractioneren. TCF combineert snelle pyrolyse van de biomassa met daaropvolgende vloeistof-vloeistofextractie van de verkregen snelle pyrolyse bio-olie (FPBO), waarbij de belangrijkste chemische functionaliteiten in afzonderlijke, gedepolymeriseerde fracties blijven.

 

WaterCircle lid Avecom is als partner in dit consortium verantwoordelijk voor de behandeling en recuperatie van de vrijgekomen afvalwaterstromen.

Partners: B.T.G. Biomass technology group BV (Coördinator; Nederland), Aep Polymers Srl (Italië); Foresa Technologies S.L. (Spanje); Avecom (België); Rijksuniversiteit Groningen (Nederland); InnoRenew CoE (Slovenië); Blue Synergy SL (Spanje); Transfurans Chemicals Bvba (België); Foreco Dalfsen BV (Nederland); Eta – Energia, Trasporti, Agricoltura Srl (Italië); Ava Biochem Bsl Ag (Zwitserland)

Project website: https://www.newwave-horizon.eu/

Dit project heeft financiering ontvangen van de Europese Unie onder Grant Agreement Nr.101058369.

Geuite standpunten en meningen zijn echter alleen die van de auteur(s) en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van de Europese Unie of HADEA. Noch de Europese Unie, noch de subsidieverlenende autoriteit kan hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial