Hydroclick

Leestijd: 2 minuten

Hydroclick

Vink | Pidpa

29/10/2021

De watertoren van Schoten werd in 1951 gebouwd door Pidpa. De toren is een drukregelaar en zorgt er al meer dan 70 jaar voor dat het water bij in de omliggende huizen, vlot uit de kraan stroomt, zelfs vanop de bovenverdieping van de woning.

Na al die jaren was de drinkwaterkuip aan herstelling toe. In de kuip waren enkele scheuren ontstaan als gevolg van bewegingen in de onderliggende constructie. Pidpa ging voor de herstelling op zoek naar een lange termijn oplossing en vond die in kunststof platen voor een lining, meer specifiek Hydroclick. Hydroclick betonbeschermingsplaten hebben een levensduur van meer dan 50 jaar en kunnen bovendien, in geval van schade, vrij eenvoudig hersteld worden.

De binnenwand van de drinkwaterkuip werd volledig bekleed met waterdichte en Belgaqua goedgekeurde Hydroclick platen (geschikt voor direct contact met drinkwater). Naast waterdicht, weerstaan deze platen ook de hydrostatische druk en verhogen ze de kwaliteit van het drinkwater. Dit omdat er geen contact meer is tussen de betonnen onderconstructie en het drinkwater. Eventueel condenswater wordt via een waterafvoersysteem afgevoerd.

In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, etc. worden deze duurzame platen reeds gedurende vele jaren gebruikt. In België was dit het eerste project met Hydroclick.

Bouwheer: Pidpa OV

Installateur Hydroclick platen: DG Kunststoftechniek BV

Leverancier Hydroclick platen: Vink BV

Fabrikant Hydroclick platen: Agru Kunststofftechnik Gesellschaft m.b.H.

 

 

De binnenkant van de watertoren, met de blauwe Hydroclick platen

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial