Niet Destructief Testen (NDT) als extra zekerheid bij drinkwatertransport

Niet Destructief Testen (NDT) als extra zekerheid bij drinkwatertransport

GF Piping Systems

27/05/2020

Water is constant in beweging doorheen een reusachtig netwerk van buizen en fittingen, om u op uw wenken te bedienen als u straks de kraan opendraait. Duurzaamheid, CO² voetafdruk en levensduur spelen een belangrijke rol bij deze waterstromen, waardoor nutsmaatschappijen steeds vaker voor kunststoffen kiezen en ook extra garanties vragen.

GF Piping Systems zorgt voor deze extra zekerheid met het Niet Destructief Testen (NDT) op zowel HDPE als PP materialen. De reeds lang bekende ultrasone technieken zoals TOFD en PAUT werden door de R&D ingenieurs van GF Piping Systems geoptimaliseerd voor het scannen van kunststofverbindingen. Ze geven niet alleen een duidelijk beeld van de lasverbinding, maar tevens een extra garantie aan de hand van een objectief algoritme.

Recent koos onder meer FARYS om een van zijn cruciale netstukken in HDPE uit te voeren en met succes de NDT techniek toe te passen. Door het Niet Destructief Testen van GF Piping Systems mogen zowel nutsmaatschappij als aannemer gerust zijn dat alle lasverbindingen in uitstekende staat onder de grond zitten.

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial