Bedrijf: LIQUA

LIQUA

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

 

Mechelsesteenweg 99a

2860 Sint-Katelijne-Waver

Daan Verheeke

+32 15 55 73 90

daan.verheeke@liquatechnologies.com

www.liquatechnologies.com

Liqua werd in 2017 gestart door Ir Jan Hendrickx en Daan Verheeke. Nadat Jan voor de zoveelste keer de vraag kreeg waarom een zandfilter niet gewoon met fijner zand kon gevuld worden, werd gestart met een eerste proefopstelling van de UFS, een Ultra Fine

Sand Filter. Wat begon met testen in het weekend evolueerde tot een gepatenteerde volautomatische terugspoelbare granulaire microfiltratie. De UFS werd omgedoopt naar G-MF, Granular-MicroFiltration.

De start-up Liqua heeft als doelstelling om met een nieuwe filtratietechniek de mogelijkheid te creëren voor bedrijven om op een rendabele manier microfiltratie toe te passen en zo het hergebruik van water te verhogen en de belasting voor het milieu te verminderen. Zo kunnen bijvoorbeeld microplastics efficiënt verwijderd worden.

De Granular-MF is een robuuste manier om moeilijk te verwijderen fijne zwevende stof (0.1 – 5 micrometer) uit vloeistoffen te halen zonder gebruik van chemicaliën, zonder CIP en zonder te vervangen filters. Als voorfiltratie kan de Granular-MF de SDI waarde van water sterk verlagen waardoor bijvoorbeeld de werking van membranen geoptimaliseerd wordt. End of pipe kan met de Granular-MF een substantiële reductie in zwevende stof bekomen worden zonder te veel complexiteit, kwetsbaarheid en onderhoud. De Granular-MF kan gebruikt worden als alternatief voor klassieke MF membranen, fijne zakkenfilters en kaarsenfilters.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial