Over KO-Water

Kosten-efficiënt Opwaarderen van Waterbronnen in de procesindustrie

KO-Water is een nieuw VIS-traject dat start op 1 oktober 2018. Onze folder vindt u hier.

Achtergrond
Water is voor veel bedrijven in de procesindustrie een hoogstnoodzakelijke grondstof, maar het opvolgen en optimaliseren ervan behoort meestal niet tot de kernactiviteiten. Gezien de veranderende klimatologische omstandigheden zal water echter een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het productieproces.
Vandaag de dag zijn er reeds heel wat (drink)waterbesparende technieken op de markt. Jammer genoeg zijn veel van deze technologieën onvoldoende gekend bij een groot deel van de bedrijven. Deze bedrijven zijn er zich dikwijls niet van bewust dat verschillende technieken, zoals membraantechnologie, efficiënter en goedkoper geworden zijn en een eenvoudige opvolging toelaten waardoor ze nu veel ruimer inzetbaar zijn. 

Doelstelling
De doelstelling van het project is om bedrijven in de procesindustrie te ondersteunen bij het implementeren van (drink)waterbesparende technieken. Daartoe zal de sector duidelijk geïnformeerd worden over de recente evoluties van deze technologieën. Specifiek zal de focus gelegd worden op de implementatie van membraantechnologie om alternatieve waterbronnen, zoals het effluent van de eigen waterzuivering en van andere processtromen, te kunnen inzetten in het productieproces. Naast het tot proceswater opwaarderen van deze stromen zal de aandacht gaan naar het opwaarderen van grond- en regenwatervoorraden.

Nieuws

Evenementen

www.watercircle.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.