KO water verslagen: Infosessie CIP en hoe water besparen

Infosessie CIP en hoe water besparen

1 oktober 2019

Cleaning in place, ook bekend als CIP, wordt niet enkel gebruikt voor het reinigen van tanks en leidingen, maar ook voor het reinigen van membranen. Het vormt vaak een uitdaging en is bij vele bedrijven ook een black box systeem. Daarom hebben wij in het kader van het KO-Waterproject getracht dieper in te gaan op deze CIP reinigingen met een infosessie op 1 oktober in Aalter, met het voorbeeld van Friesland Campina.

De infosessie werd ingeleid door het watercircle.be-team. Het KO-Waterproject werd er opnieuw toegelicht, alsook enkele behaalde resultaten. Vervolgens kwam dhr. Michel Didden (Suez) aan het woord. Hij ging in zijn presentatie in op de verschillende soorten membraanvervuiling, hoe deze konden verwijderd worden en hij gaf ook enkele praktische tips mee. Vervolgens kwam dhr. Edward Vanhecke (Endress&Hauser) ons meer vertellen over het automatiseren van CIP’s in leidingen en het verschil tussen de bestaande toestellen om zo nauwkeurig mogelijk je CIP proces af te stellen.

 

Na de pauze kwamen nog twee sprekers aan bod. Als eerste sprak mevr. Olga Goldova (Actemium). Zij vertelde meer over het Smart CIP concept en hoe dit kan leiden tot water en energie besparing. Als laatste spreker kwam mevr. Ilse Bisson (Veolia) aan bod. Zij vertelde meer over de case van Friesland Campina waar de CIP producten opnieuw worden hergebruik, na scheiding van de vervuiling, door middel van een keramische membraan.

De presentaties van de infosessie kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.be:

·        Welkomstwoord en KO-Water project door Matthias Mertens en Valérie Verjans, watercircle.be

·        CIP cleaning van membranen door Michel Didden, Suez

·        Besparing van CIP-producten incl. water en minder product naar de waste door Edward Vanhecek, Endress&Hauser

·        Smart CIP door Olga Goldova, Actemium

·        CIP hergebruik bij Friesland Campina door Ilse Bisson, Veolia (powerpoint kan opgevraagd worden via michel.danau@veolia.com)

 

 

Tijdens de pauze was er een netwerkreceptie met voldoende tijd voor de eindgebruikers en de technologieleveranciers om vragen aan elkaar te stellen. Hopelijk heeft u er net zo van genoten als wijzelf!

Sfeerbeelden

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial