Webinar ‘waterbesparing bij stoomketels en koeltorens’

Webinar 'Waterbesparing bij stoomketels en koeltorens'

11 september 2020

In kader van het KO-Waterproject heeft watercircle.be weer de handen in elkaar geslagen met haar leden. Samen met Eurowater, Lubron en Wateris hebben wij een webinar georganiseerd over waterbesparing bij stoomketels en koeltorens.

 

We begonnen deze webinar met Lubron die het onderdeel koeltorens voor zijn rekening nam. Niet alleen werd uitgelegd wat een koeltoren is, de verschillende types en waarvoor het wordt gebruikt, ook de benodigde chemicaliën en waterkwaliteiten kwamen aan bod. Daarna kwam onze tweede spreker aan het woord, Eurowater, die het deel stoomketels op zich nam. Ook hier werd de algemene werking van een stoomketel, de verschillende types alsook de benodigde chemicaliën en  waterkwaliteiten besproken. Als laatste kwam Wateris. Zij benadrukten het belang van een goed beheer voor het opereren van een stoomketel en koeltoren. Tot slot kwam ook het topic Legionella aan bod.

 

Kortom, waterbesparing bij stoomketels en koeltorens is niet iets van enorme debieten. Het gaat veelal over het goede beheer, visuele controles, het volgen van fabrikant voorschriften die maken dat een stoomketel of een koeltoren efficiënter werken en voldoende lang meegaan. Een goed beheer gaat niet enkel over de indikkingsfactor waar water kan bespaard worden, het gaat hierbij ook over chemicaliën en energiebesparing.

 

Voor het onderdeel rond wetgeving bij koeltorens en Legionella, besproken door Wateris, wordt ook volgend overzicht van de wetgeving aangeboden via deze link. Mocht u hier nog vragen over hebben, contacteer ons via info@watercircle.be.

 

Er werden ook heel wat vragen gesteld tijdens de webinar, deze komen later nog online.

 

De webinar kan online geraadpleegd worden via volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=cXZAJcrap3o

Mocht u nog vragen hebben, gelieve te mailen naar info@watercircle.be

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial