Activiteiten 2018

13 maart 2018: IntelSens op waterzuiveringsbezoek bij LANXESS

LANXESS is een voorloper op vlak van online metingen en integreert deze efficiënt op een optimale manier in zijn afvalwaterzuiveringsproces. Op 13 maart 2018 gaf LANXESS ons de kans om geïnteresseerde bedrijven een blik op zijn waterzuivering te laten werpen. Op een zeer praktische  manier werd het nut van online metingen in beeld gebracht en gaf men inzicht in hoe deze geïmplementeerd kunnen worden op andere waterzuiveringsinstallaties.

De waterzuivering van LANXESS is o.a. uitgerust met onlinemetingen om de organische belasting en toxiciteit van verschillende inkomende stromen te monitoren en te controleren. Daarnaast zal de dosering van ureum en fosforzuur automatisch geregeld worden via een continue meting van resp. ammonium en orthofosfaat. Ook het droge stofgehalte in de biologische bekkens wordt online opgevolgd. Deze metingen zijn een aanvulling op de meer gebruikelijke online sensoren zoals zuurstof en pH.

Het bezoek heeft zijn effect niet gemist. Een aantal aanwezige personen deelde na het bezoek mee dat ook zij de intentie hebben om hun waterzuivering te optimaliseren door middel van online metingen. Gezien de doelstellingen van IntelSens, is dit iets wat wij uiteraard ten zeerste aanmoedigen!

Heeft u tot op heden uw waterzuivering nog niet gratis laten doorlichten? Aarzel dan niet om contact op te nemen bij interesse!

Contact IntelSens

Meer informatie IntelSens

 

www.watercircle.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.