Activiteiten 2018

13 september 2018: 15 jaar TNAV & Slotevenement IntelSens

Dit jaar bestaat TNAV 15 jaar en dat vierden we in stijl! TNAV nodigde al haar leden uit voor een heus netwerk evenement in de Ghelamco Arena in Gent.

We openden de namiddag met een presentatie over het TNAV-VIS project IntelSens. Via dit project zijn we erin geslaagd om maar liefst 100 bedrijven advies te geven over hoe ze hun waterzuivering kunnen optimaliseren aan de hand van online metingen. De ervaring van IntelSens leert ons dat er nog heel wat mogelijkheden zijn wat betreft de procesintegratie van deze metingen.

Getuige hiervan is ook IMOG (Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Gezondheid in Zuid-West-Vlaanderen). Het bedrijf slaagde erin om haar energieverbruik te reduceren met maar liefst 60%, via de implementatie van een zuurstof- en redoxsturing. Deze aanpassing bracht bovendien een daling van de koolstofbron nodig voor denitrificatie met zich mee. Hierdoor kan het bedrijf jaarlijks bijna 25.000 euro besparen! Hartelijk bedankt aan Steven Deryckere (IMOG) en prof. Stijn Van Hulle (UGent) om hun ervaringen met ons te willen delen.

Verder werd het nieuwe TNAV-VIS project KO-Water er aan het ruime publiek voorgesteld. Met dit project willen we de komende twee jaar bedrijven in de procesindustrie ondersteunen bij het implementeren van (drink)waterbesparende technieken. Meer informatie over KO-Water vindt u op https://www.tnav.be/project-ko-water

Daarna gaf onze algemeen manager Paul Ockier een mooi overzicht van 15 jaar TNAV, van wat we zijn en wat we doen. Voorzitter Raf Dewil tenslotte had de eer om de nieuwe naam van TNAV aan te kondigen. U leest het goed, TNAV is niet meer.. Maar niet getreurd, we gaan door als watercircle.be!

Hierna volgde een rondleiding door het stadion van de Buffalo’s en kon er lustig bijgebabbeld, genetwerkt, gelachen, gegeten en gedronken worden tijdens het uitgebreide walking dinner. Met maar liefst 150 deelnemers kunnen we van een succes spreken. We willen dan ook graag alle deelnemers bedanken om samen met ons af te trappen naar een nieuw begin van de watercircle.be!

www.watercircle.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.