Watertechnologieprijs

Watertechnologieprijs

The ‘watertechnologieprijs’ is part of the Water Industry & Research Awards (WIRAs). This is a joined event of watercircle.be and B-IWA.

CALL FOR ABSTRACTS 2023: CLOSED (deadline October 1st) ! For more information CLICK HERE.

Submission, mail to: matthias.mertens@watercircle.be

 ———————————————————————————————————————————————————-

Als representatief netwerk van de watersector, en met zowel industriële als academische leden aan boord, zet watercircle.be sterk in op wat wij noemen ‘Flow of Technology’. Onze organisatie promoot hiermee de wisselwerking tussen academici en industriële partners met het oog op het uitwisselen van reeds ontwikkelde kennis alsook het uitwisselen van de gedetecteerd toekomstige uitdagingen.

In dit kader bekroont watercircle.be elk jaar enkele eindwerken, van de buitengewone leden, met de watertechnologieprijs.

Ingezonden eindwerken dienen een direct verband te hebben met watertechnologie en worden voorgedragen door de promotor/buitengewoon lid van watercircle.be. Uit deze beste eindwerken (één per instelling of ‘buitengewoon watercircle.be-lid’) van in totaal 21 hogescholen en universitaire centra kiest een door watercircle.be samengestelde, onafhankelijke jury dan het allerbeste uit, waaraan ze de watercircle.be-Watertechnologieprijs toekent. De jury beoordeelt op volgende punten (in dalende volgorde van belangrijkheid):

·        Bruikbaarheid van de informatie uit het eindwerk voor de leden van watercircle.be (30%)

·        Innovatief karakter (30%)

·        Belang van duurzaamheid in het behandelde onderwerp (20%)

·        Algemene (wetenschappelijke) kwaliteit (20%)

 

De auteur van het beste eindwerk krijgt hiervoor een bedrag van €500 en een oorkonde. Daarnaast zijn er nog 2 bijkomende laureaten. Het voor de technologieleveranciers meest bruikbare eindwerk verdient €200 en een oorkonde en de derde laureaat gaat eveneens niet met lege handen naar huis en krijgt een prijs van €200 en een oorkonde. Deze worden uitgereikt op het Academia Meets Industry-event dat watercircle.be steevast organiseert begin december. Daar zullen de laureaten hun eindwerk ook kunnen voorstellen.

Voorstellen kunnen ingediend worden per email naar: matthias.mertens@watercircle.be

Jury:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial