Bezoek Aquafin (Aartselaar/Deurne/Antwerpen-Zuid) en Nieuwjaarsreceptie watercircle.be

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bezoek Aquafin (Aartselaar/Deurne/Antwerpen-Zuid) en Nieuwjaarsreceptie watercircle.be

30 January : 1:00 pm - 10:00 pm

BEZOEK AQUAFIN INSTALLATIES
Tijdens dit bezoek krijgen de deelnemers de kans om één van drie unieke Aquafin sites te bezoeken:
  • Aartselaar – Dit is de ‘testsite’ van Aquafin waar op dit moment onderzoek loopt naar de verwijdering van opkomende (brandend actuele) organische microverontreinigingen uit afvalwater zoals pesticiden, PFAS-verbindingen en medicijnresten.
  • Deurne – Dit is DE grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie in Vlaanderen met een omvangrijke slibverwerkingslijn. Deze lijn heeft een verwerkingscapaciteit tot 10.000 ton droge stof per jaar. In het kader van duurzaamheid en circulaire economie wordt de valorisatie van grondstoffen en energie hier in de praktijk gebracht.
  • Antwerpen-Zuid – Op deze site wordt biogas, geproduceerd uit de vergisting van zuiveringsslib, omgezet in biomethaan, ofwel groen gas en ter plaatse geïnjecteerd in het aardgasnet. Deze installatie was dan ook de eerste in België die groen gas puurt uit biogas afkomstig van afvalwaterstromen.
Het aantal bezoekers is beperkt tot 25 personen per installatie uit veiligheidsoverwegingen.
Voor deze bezoeken vertrekken we met bussen vanaf bovenstaande locatie. Praktische afspraken (PBMs, toegewezen installatiebezoek etc.) volgen 1 week voor het event.
NIEUWJAARS(NETWERK)RECEPTIE
De Nieuwjaars(netwerk)receptie zal vooraf gegaan worden door een presentatie waarin we vooruitblikken naar de werking van watercircle.be in 2024.
—————————————————————————————————————————-
Dit event is GRATIS voor leden en krijgen voorrang bij toewijzen van voorkeur en deelname. De Nieuwjaarsreceptie is exclusief voor de leden.
Niet-leden kunnen aansluiten voor het bezoek tegen betaling (€120 excl. BTW)
Bij afmelden minder 48u voor de start van het event, wordt een no show fee aangerekend van 50 euro voor leden en het volledige toegangsbedrag voor niet-leden.
Bezoek Aquafin (Aartselaar/Deurne/Antwerpen-Zuid) en Nieuwjaarsreceptie watercircle.be

Details

Date:
30 January
Time:
1:00 pm - 10:00 pm
Website:
https://forms.gle/uvsdPRV4Y21f5JVG6

Venue

Aquafin
Cleydaellaan
Aartselaar, 2630
+ Google Map

Organizer

watercircle.be
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial