bedrijf: Join For Water

Join For Water

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

Flamingostraat 36

9000 Gent

Marleen Vos

+32 (0)9 235 25 17

marleen.vos@joinforwater.ngo

www.joinforwater.ngo/nl

Join For Water  Samen voor water!

Toegang tot drinkbaar water en een goede hygiëne liggen aan de basis van een goede gezondheid en kansen op ontwikkeling. Vandaag heeft 1 op 10 mensen geen toegang tot drinkwater en 1 op 3 mist een eigen toilet.

Klimaatopwarming, de groei van de wereldbevolking en toenemende consumptie, zetten de voorraden zoet en zuiver water extra onder druk.

Join For Water is de enige ngo in België die zich voluit focust op het thema water. En focus is nodig, want water wordt wereldwijd een schaarse grondstof.

Join For Water bundelt de krachten. In het Zuiden werken we samen met (lokale) overheden, bevolking, bedrijven en ontwikkelingsorganisaties. Dankzij deze samenwerking krijgen elk jaar tienduizenden mensen toegang tot drinkwater, sanitaire voorzieningen en water voor landbouw.

Iedereen heeft recht op water. Join For Water voorziet niet alleen in de infrastructuur, maar zorgt ervoor dat  deze duurzaam en democratisch wordt beheerd. Bovendien zorgen we er voor dat de kwaliteit ervan gegarandeerd is en ook de volgende generaties verzekerd blijven van voldoende water.

Door ons consumptiepatroon, onze watervoetafdruk, hebben we impact op de hoeveelheden water. Voor alle producten die we verbruiken is water nodig om ze te maken, en onze producten halen we vaak uit het Zuiden. In België spreekt Join For Water de burger, de lokale overheden en scholieren aan om in actie te komen om hun watervoetafdruk te verminderen. Ook hier is samenwerking onontbeerlijk om tot resultaat te komen.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial