Bedrijf: Rietland

Rietland

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

Reportage:

Van Aertselaerstraat 70

2322 Minderhout

Dion van Oirschot

03 294 02 65

info@rietland.com

www.rietland.be

Rietland Reportage

Rietland specialiseert zich in ontwerp en aanleg van rietveld-systemen voor de behandeling van afvalwater en hergebruik van het gezuiverde water.

Rietland kan meerdere typen van rietvelden ontwerpen en bouwen. De klassieke percolatierietvelden, vloeirietvelden en wortelzone-rietvelden, maar ook en vooral een nieuw type belucht rietveld: de Phyto-serie. Dit type rietveld kan bij een lagere oppervaktebehoefte grotere belastingen verwerken. Voor de realisatie van het eerste beluchte rietveld in België op de Badboot in Antwerpen, won Rietland de Project Innovation Award van de International Water Association in de categorie ‘design’.

Het nieuwste concept van de beluchte techniek is de inmiddels gepatenteerde Phytoparking®, een belucht extensief systeem onder een groene parkeerplaats.

In 2012 was Rietland één van de stichtende leden van ‘Global Wetland Technology’, een associatie van specialisten in ontwerp en aanleg van rietvelden voor de behandeling van afvalwater en slib (www.globalwettech.com).

Op internationaal vlak, werkte Rietland aan projecten in Dubai (UAE), Jordanië, Frankrijk, Italië en Duitsland en nam deel aan het HIGHWET project (EU – FP7). Inmiddels zijn ook in samenwerking met het Chinese bedrijf DeHua Ecotechnics de eerste systemen gebouwd in China.

Bij veel projecten streven wij tevens naar hergebruik van gezuiverd afvalwater. Eén van de meest recente projecten betreft een systeem bij Dow in Terneuzen, waar effluent van de afvalwaterzuivering opgewerkt wordt tot proceswater.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial