Bedrijf: Water-Link

Water-Link

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

Reportage

Mechelsesteenweg 66

2018 Antwerpen

Inge Van Cauteren

+32 (0)3 609 01 60

industrie@water-link.be

www.water-link.be

water-link reportage

Water-link is het integraal waterbedrijf van Antwerpen en 7 gemeenten in de stadsregio. Als grootste waterproducent in Vlaanderen bedient water-link  3 marktsegmenten: de residentiële markt, de industrie en andere waterbedrijven.

Er zijn 642.000 verbruikers die dagelijks worden voorzien van drinkwater van de beste kwaliteit. Water-link wil meer betekenen voor haar klanten door het aanbieden van water gerelateerde diensten.

De industrie in het Haven- en Industriegebied van Antwerpen rechteroever en linkeroever (Beveren en Zwijndrecht) neemt tot 41% van het watervolume af in diverse kwaliteiten. Onze industrie-afdeling  (het vroegere dochterbedrijf Induss)  focust daarbij op de totale watercyclus van bedrijven en is actief in de rest van België. Hier baten we onder andere 7 eigen installaties uit, die proces- en demiwater van verschillende kwaliteiten leveren. Betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatie zijn hierbij sleutelwoorden.

Water-link is de lange termijn leverancier van vooraanstaande drinkwaterbedrijven zoals Farys, De Watergroep, Pidpa en het Nederlandse Evides. De productiecapaciteit werd hiervoor einde 2016 uitgebreid met een nieuwe zuiveringseenheid, wat de gemiddelde dagproductie nu op 375.000 m³ drinkwater per dag brengt.

Water-link staat in voor het gemeentelijk rioolbeheer in 10 steden en gemeenten (via de vroegere dochter rio-link). Water-link biedt een duurzaam en efficiënt rioolbeheer aan dat maximaal afgestemd is op de wensen, behoeften en infrastructuurplannen van de steden en gemeenten. Een ambitieus investeringsprogramma van meer dan 200 miljoen euro zal dit engagement helpen realiseren, tussen 2016-2020.

Meer info leest u in ons jaarverslag.  

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial