Kenniscentra: LIWET

LIWET

Associatie:

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

Werkdomein:

Universiteit Gent 

Graaf Karel De Goedelaan 5 

8500 Kortrijk

Stijn Van Hulle 

+32 (0)56 32 20 19

stijn.vanhulle@ugent.be

www.ugent.be/bw/gct/en/research/greentech/research/liwet

Labo voor industriële water- en ecotechnologie

LIWET (afkorting van: Laboratory of Industrial Water and EcoTechnology) richt zich op de implementatie en opschaling van duurzame technologieën voor het terugwinnen van water, nutriënten en energie. Dit kan zowel met high-tech als met low-tech toepassingen. De kernwoorden van dit onderzoek zijn engineering, ketenbenadering, opschaling en valorisatie.

Voorbeelden van momenteel beschikbare technieken die voor onderzoek, onderwijs en dienstverlening worden ingezet zijn aerobe biologische waterzuivering, (electro-)coagulatie , geavanceerde oxidatieprocessen, anaerobe vergisting, algentechnologie en rietvelden. Bovendien beschikt LIWET over een breed scala aan analytische apparatuur. Het hoofddoel is altijd om de waterbehandelingsinstallaties op een economische en ecologische manier te ontwerpen, aan elkaar te schakelen en/of te optimaliseren.

LIWET werkt verder samen met VITO/Vlakwa binnen het laagdrempelige expertisecentrum water (LED H2O), welke bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties ondersteunt met advies en begeleiding bij de productie, behandeling of het beheer van hun proces- en afvalwater.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial