Kenniscentra: VITO

VITO

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

Werkdomein:

Boeretang 200

2400 Mol

Johan Ceulemans

+32 (0)14 33 69 16

johan.ceulemans@vito.be

www.vito.be/nl

Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek

VITO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. De organisatie biedt een uitgebreide portfolio aan wetenschappelijke dienstverlening: onderzoek, studies, demonstraties en adviezen  ter ondersteuning van de industrie en de overheid om hun beleid kunnen bepalen.

Het team ‘Water Management & Technology’ biedt via een integrale benadering antwoorden op hedendaagse uitdagingen met betrekking tot waterkwaliteit en -kwantiteit. Hiervoor zijn diverse specialisten (milieutechnologen, hydrologen, hydrogeologen, economen en IT-experten) samengebracht in één multidisciplinair team.

WMT ondersteunt locale en internationale overheden, steden, landbouw en industrie op het vlak van duurzaam waterbeheer. Het dienstenaanbod gaat van het meten, het analyseren en het modelleren van de kwaliteit van bodem, grond- en oppervlaktewater tot het evalueren van de waterbehoefte en het testen van waterzuivering- en hergebruiksopties voor bedrijven.

 

We leveren wetenschappelijke onderbouwing voor o.a. stroomgebiedbeheerplannen, de bewaking en het bewerkstelligen van de kwaliteit/kwantiteit van grond- en oppervlakte water en we bestuderen het gedrag van water in stedelijke gebieden en industriële sites. Via kosteneffectiviteits- en kosten-batenanalyses evalueren we de economische haalbaarheid van maatregelen. Het team zet demonstraties en living labs op om innovatieve technologieën voor een duurzaam waterbeheer bij de watergebruikers uit te testen en te implementeren.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial