AERprogress

AERprogress - Toegevoegde waarde door digitalisering

Aerzen

29/09/2020

De toekomst is digitaal – dit geldt ook voor compressor- en blowertechnologie.  Data gebaseerde diensten bieden exploitanten van proceslucht- en persluchtsystemen in alle bedrijfstakken nieuwe mogelijkheden om processen op een hulpbronnen besparende, energie-efficiënte manier te ontwerpen. AERZEN zet zich in voor digitale transformatie en biedt haar klanten met AERprogress nu digitale diensten op maat voor compressoren en blowers.

 

Machine Life Cycle Cost Management

Vanuit het oogpunt van de operator is de verandering naar in het netwerk geïntegreerde compressor- en bloweraggregaten  in meerdere opzichten aantrekkelijk. Enerzijds maakt de uitgebreide registratie en evaluatie van energie gerelateerde procesgegevens een efficiënte controle  van de aggregaten in het netwerk mogelijk – dit kan de energiekosten en de CO2 -uitstoot merkbaar verlagen.   Anderzijds profiteren de exploitanten van een grotere procesveiligheid, transparantie en betrouwbaarheid. De registratie van alle relevante bedrijfsgegevens geeft informatie over de processen rond de proces- of persluchtgeneratie. Deze informatie kan worden gebruikt om moderne en data gedreven onderhoudsconcepten te implementeren. Het voordeel: conditie-gebaseerde service en onderhoud van de systemen  vermindert het aantal incidenten en minimaliseert stilstand tijden.

 

Aerzen Digital Services – van machinefabrikant tot systeemintegrator

Aerzen Digital Systems onderstreept de transformatie van de Aerzener  Maschinenfabrik  van een gerenommeerde fabrikant van aggregaten  naar een digitale systeemintegrator.

Als toonaangevende technologieontwikkelaar richt AERZEN zich op het data gedreven beheer van de gehele levenscyclus van zijn machines. Het serviceaanbod is dan ook gericht op de optimalisatie van de gehele procesketen.

De focus van het nieuwe AERprogress  aanbod ligt op de klant als operator van  compressor- en blowerunits: de verschillende onderdelen van het modulaire dienstenpakket zijn gericht op het optimaliseren van de kostenstructuur in Machine Life Cycle Cost Management op een duurzame en klantgerichte manier.

 

Maximale transparantie in Machine Park Management

Als basispakket biedt AERZEN het gebruiksvriendelijke Machine Park Management. Gebruikers kunnen alle actieve locaties op een interactieve (wereld)kaart zien en kunnen ze specifiek selecteren. Zo ziet u in één oogopslag welke machines in bedrijf zijn, wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd of waar een storing kan optreden. In het controlemenu kan de gebruiker de relevante procesparameters in detail bekijken: diagrammen en trendindicatoren geven informatie over prestaties, beschikbaarheid en het gebruik van machines. Gevoelige en klant specifieke procesgegevens worden altijd beschermd tijdens live verzending, het eigendom van gegevens blijft te allen tijde bij de klant. Voor de operator vermindert het centrale installatiebeheer tijdrovende en kostbare on-site afspraken.

 

Op maat gemaakte add-ons voor individuele projecten

Om te voldoen aan de individuele, industrieafhankelijke eisen voor de werking van blower- en compressorunits, biedt AERZEN verschillende add-ons.

De add-ons in de sectie Condition Monitoring zijn gericht op het optimaliseren van de beschikbaarheid van installaties door middel van tijd- of gebruik gebaseerde onderhoudsconcepten. Door de bedrijfsuren of systeemomstandigheden vast te stellen, is het mogelijk om de levensduur van de componenten volledig te benutten.

In de categorie Energiemanagement biedt AERZEN met het Improvement System een add-on voor duurzame reductie van energieverbruik en  CO2-uitstoot. Door middel van de data gebaseerde evaluatie van energie gerelateerde parameters worden zwakke punten geïdentificeerd en optimalisatiemogelijkheden zichtbaar gemaakt. Afhankelijk van de systeemconfiguratie maakt dit het mogelijk om de energiekosten met meer dan 20 % te verlagen.

De add-on voor Verbruikscertificering rondt het dienstenpakket van AERprogress af en stelt de gebruiker in staat om met slechts één klik standaard-conforme rapporten te maken. De rapporten voldoen aan de eisen van de energiemanagementnorm ISO 50001 en vergemakkelijken de verplichting om bewijs te leveren aan aandeelhouders en andere belanghebbenden.

 

AERprogress overview
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial