Schelle zuivert 100% van het afvalwater

Leestijd: 2 minuten

Schelle zuivert 100% van het afvalwater

Pidpa

31/05/2021

De gemeente Schelle heeft opnieuw een mijlpaal bereikt: alle afvalwater in de gemeente wordt vanaf nu gezuiverd.  Hiermee behoort zij tot de top in Vlaanderen!

 

“Een heel belangrijk moment voor Schelle”, aldus een trotse burgemeester Rob Mennes. “Schelle noemen we niet voor niets een ‘echt waterdorp’ waar wij al jaren ijveren voor een duurzaam waterbeheer.  Naast de gecontroleerde opvang van regenwater is vanzelfsprekend de zuiveringsgraad in onze gemeente steeds een ander belangrijk aandachtspunt geweest. Met een zuiveringsgraad van 100% behoren wij nu tot de koplopers in Vlaanderen. Dit resultaat is in belangrijke mate mee de verdienste van de schepenen van openbare werken, vooreerst ere-schepen Luc Boen (CD&V) en nu Karl Van Hoofstat (CD&V).”

 

Voor Schelle vormt dit de bekroning van 25 jaar investeren en werken. Het laatste dossier in dit verhaal was de heraanleg van de Steenwinkelstraat en de Tuinlei, waarbij onder meer ca 3 km gracht werd geherprofileerd en aangelegd. Zo werd meer dan een derde van het regenwater in de gemeente Schelle opgevangen en gescheiden afgevoerd.

 

Sinds 2010 staat Pidpa in voor het beheer van het hemel- en afvalwater in de gemeente Schelle. Met een ruim aanbod aan rioleringsformules op maat, biedt Pidpa gepersonaliseerde oplossingen aan op het vlak van het beheer van hemel- en afvalwater. En met succes: ondertussen hebben reeds 40 steden en gemeenten uit de provincie Antwerpen gekozen voor Pidpa als hun rioleringspartner.

 

“Net zoals voor de drinkwatervoorziening, wil Pidpa toonaangevend zijn en blijven”, aldus Eddy Troosters, CEO van Pidpa. “Zo investeerde Pidpa sinds 2005 215 miljoen euro in haar rioleringsactiviteiten, waardoor bijna 22.000 woningen werden aangekoppeld. Indrukwekkende cijfers maar ook naar de toekomst toe blijft Pidpa verder fors investeren, namelijk bijna 45 miljoen euro per jaar tot 2030. Deze investeringen zullen ervoor zorgen dat bijkomend circa 40.000 woningen aan het rioleringsnet zullen worden gekoppeld.”

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial