SEBES voert wandafnamemetingen van leidingen uit

Leestijd: 2 minuten

SEBES voert wandafnamemetingen uit in leidingen

Xylem

31/05/2021

SEBES (Syndicat des Eaux du Barrage d’Esch-sur-Sûre), de grootste drinkwaterleverancier van Luxemburg, had het vermoeden dat er lekkages aanwezig waren in een deel van hun leidingnetwerk. Ook diende er een exacte locatiebepaling te zijn van de verwachte lekkages om reparaties uit te voeren. Doelstelling hierbij was om te bepalen of er onderhoud mogelijk is of vervanging van de leidingen noodzakelijk is.

Het betrof de 15 km lange, stalen en nodulair gietijzeren, hoofdleiding die 80% van het drinkwater van Luxemburg vervoerd. SEBES heeft Xylem ingeschakeld om met behulp van het PipeDiver® en SmartBall® platform van Pure Technologies de inspectie uit te voeren.

Het was de eerste keer in Europa dat de nieuwe PipeDiver®Ultra werd ingezet. Met deze inspectiemethode is het mogelijk om de wandafname van stalen leidingen te detecteren. Met de data en resultaten uit de inspectie kan bepaald worden of een leiding in zijn geheel moet worden vervangen of dat een reparatie of plaatselijke vervanging ook volstaat. Na een negen uur durende inspectie waren er 14 lekken geïdentificeerd. De data van de PipeDiver®Ultra wordt op dit moment nog geanalyseerd waarna deze als uitgebreide rapportage aan de klant wordt overhandigd.

Met de resultaten kan SEBES binnen hun assetmanagement een betere financiële en operationele besluiten nemen om de levensduur, veiligheid en betrouwbaarheid van hun leiding te verhogen. Risico’s bij falen en onderbrekingen en kosten voor onnodig onderhoud worden zo voorkomen. SEBES zorgt hiermee voor een betrouwbare infrastructuur voor de komende generaties.

 

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial