Verder opwaardering via UF/RO van MBR permeaat – Verhelst Langemark

Verdere opwaardering via UF/RO van MBR permeaat - Verhelst te Langemark

AAQUA

27/05/2020

AAQUA NV heeft de membraaninstallatie gebouwd voor de membraanbioreactor op de mestverwerking bij familie Verhelst in Langemark. Dit project kadert in de call Proeftuinen Droogte waarbij acht innovatieve projecten die waterschaarste in periodes van droogte kunnen inperken.

Op de site in Langemark wordt 60.000 ton varkensmest per jaar verwerkt. De biologische zuivering werd gebouwd door Bio Armor Belgium, marktleider in biologische mestverwerking. Het slib in de biologische zuivering wordt van het water gescheiden door middel van ultrafiltratie in tubulaire membranen. Het permeaat van de ultrafiltratie wordt in een tweede stap nog verder opgewaardeerd met omgekeerde osmose tot onder andere irrigatiewater voor tomatenteelt. Uit het concentraat van de RO worden nog mineralen gerecupereerd, zo worden alle fracties maximaal benut.

 

De membraaninstallatie is ontworpen voor 10 m³/h permeaat en kan eenvoudig worden uitgebreid naar 15 m³/h. Het permeaat is volledig vrij van zwevende stoffen en is perfect geschikt voor verdere opwaardering met omgekeerde osmose.

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial