Verhoog de betrouwbaarheid van netwerkmetingen met de VIDI Positioner

Leestijd: 3 minuten

Verhoog de betrouwbaarheid van netwerkmetingen met de VIDI Positioner

AVK Belgium

31/03/2023

Het monitoren van de open/dicht-positie van kleppen levert waardevolle inzichten op over het gebruik van uw afsluiters. Bovendien verhoogt het de betrouwbaarheid van andere netwerkmetingen zoals druk en debiet. Dit bespaart tijd en geld bij het dagelijkse beheer van het netwerk.

Hoe werkt de VIDI Positioner?

De VIDI Positioner is een apparaat, op batterijen, dat de open/dicht-positie van uw kleppen detecteert. Het werkt op NB-IoT, heeft een levensduur tot 10 jaar en is IP68 gekeurd.

Het bestaat uit twee delen: een magneetring die op de spindel van een schuifafsluiter of verlengspindel is bevestigd, en een roterend deel die rust op de magneetring.

Het roterende deel volgt de beweging van de spindel en telt het aantal toeren.  Het gemeten aantal toeren wordt vergeleken met specificaties van de klep om zo de exacte open/dicht-positie in procenten te bepalen. De gegevens worden onmiddellijk doorgestuurd wanneer de klepstand verandert, gevolgd door herverzendingen met vaste intervallen. Wanneer er geen activiteit is, wordt er elke 24 uur een keep-alive signaal verstuurd.

De VIDI klepstandsteller kan achteraf op bestaande kleppen of verlengspindels worden gemonteerd of aan nieuwe installaties worden toegevoegd.

Waarom de stand van uw kleppen monitoren?

In het netwerk zijn talloze kleppen geïnstalleerd die voor allerlei cruciale doeleinden dienen. Deze afsluiters hebben invloed op het hele circuit. Meestal doen ze dienst als sectie afsluiter of worden ze gebruikt om debiet/of druk te regelen.

Veel van deze belangrijke kleppen liggen onder de grond. Dit maakt het lastig om exact te weten waar ze precies zitten. Tevens is het moeilijk om te zien of ze open of gesloten zijn en zelfs of ze beschadigd zijn.

In het ergste geval beïnvloedt een verkeerd geopende of gesloten klep andere metingen zoals debiet en druk. Hierdoor is de informatie over de werkelijke toestand van uw netwerk onjuist.

De VIDI positioner geeft betrouwbare informatie over het openen, sluiten en alles daartussen. Dit bespaart tijd en geld.

Toepassen op cruciale plaatsen van het netwerk

Als een van de belangrijke afsluiters onbedoeld open staat, heeft dat gevolgen voor het hele netwerk. De VIDI Positioner wordt op essentiële punten in het circuit geïnstalleerd om de status van de klep te detecteren.

100% bedrijfszekere sectie-isolatie

Door het monitoren van de eindafsluiters kunt u ervoor zorgen dat de sectiegrenzen 100% dicht zijn en hierdoor misleidende flow- en drukmetingen voorkomen. Op die manier kan efficiëntere lekdetectie en drukbeheer worden uitgevoerd. Dit bespaart tijd naar het zoeken van onregelmatigheden door een klep die niet volledig open of gesloten is.

Registratie van handelingen

Met een doorlopende controle van de afsluiters worden alle handelingen geregistreerd. Hierdoor heeft u meer documentatie en de mogelijkheid om kennis te delen tussen medewerkers.

Sluiting en onderhoudsplannen
Het is eenvoudiger om een planning op te stellen voor installaties en onderhoudstaken met de automatische registratie van afsluiters. Bovendien worden audits en onderhoudsplannen voor de reguliere werking van kleppen gemakkelijk uitgevoerd wanneer men beschikt over concrete informatie over de positie van de kleppen.

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial