Virtuele opleidingsmodules voor veilige lasverbindingen

Virtuele opleidingsmodules voor veilige lasverbindingen

GF Piping Systems

27/05/2020

Kennisoverdracht bij volwassen is ook in de waterwereld een uitdaging. Vanuit het standpunt van een leek lijkt de waterwereld nauwelijks in beweging, maar niets is minder waar. Nieuwe duurzame en ergonomische materialen (vaak kunststoffen) en nieuwe verbindingstechnieken vinden hun weg naar het drinkwaternet. Hygiënisch en vakkundig te werk gaan bij aanleg van deze innovatieve systemen, heeft een cruciale impact op het (drink)water.

De beste leerschool is uiteraard op de werf, waar de techniekers uit hun fouten kunnen leren. Dit is echter niet zonder risico’s. Om een veilige leeromgeving te creëren zonder risico op verkeerde installatie en lekkage, koos GF Piping Systems voor de virtuele wereld.

De eerste twee unieke Virtual Reality opleidingsmodules van GF Piping Systems werden al getest door waterbedrijven zoals Water-Link & De Watergroep, en ook door verschillende aannemers die werken uitvoeren voor nutsbedrijven. Door de stapsgewijze methodiek en de 100% individuele focus werkt deze VR opleiding zeer efficiënt. Bovendien is deze vorm van leren ook makkelijk te herhalen zonder extra afval te creëren van verbruikte stukken. Duurzaam, veilig en fun!

Contactgegevens

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial