Waterzuiveringssysteem voorzien van procesinstrumentatie voor elektrochemische bewerking

Leestijd: 2 minuten

Waterzuiveringssysteem voorzien van procesinstrumentatie voor elektrochemische bewerking

Krohne

28/01/2021

  • Meettechniek voor kant-en-klaar membraanfiltratiesysteem
  • Uitgebreid scala aan meetvereisten, zoals flow, niveau, druk, temperatuur en analyse

Het snijden van hoeken of andere vormen in elektrisch geleidende metalen is een vak apart, elektrochemische bewerking (ECM) is hiervoor de oplossing.

In een ECM-proces wordt een elektrolyt in het werkstuk geïnjecteerd, om als medium te functioneren tussen het gereedschap en het werkstuk, waardoor de gewenste “onderdelen” oplossen door middel van elektrolyse, zonder direct mechanisch contact.

Bij deze non-contact bewerking wordt metaal opgelost door in elektrolyt, elektriciteit van het gereedschap naar het werkstuk te leiden, waardoor het metaal van de anode zijde “oplost” in het elektrolyt. Dit oplossen gebeurt zeer gecontroleerd en alleen daar waar nodig is.

In het ECM-proces wordt het demiwater met zware metaalionen afgevoerd als afvalproduct, en vervolgens gezuiverd door een membraanfiltratiesysteem. Het elektrolyt reinigingsproces verwijdert de giftige deeltjes uit de elektrolyt.

Voor een waterzuivering in Noord-Europa is een compleet op maat gemaakt elektrochemisch bewerkingssysteem ontworpen. Om het zuiveringssysteem goed te laten functioneren moet een heel scala aan parameters zoals flow, niveau, temperatuur, druk, pH, troebelheid of geleidbaarheid regelmatig worden gecontroleerd. KROHNE, als totaalleverancier van procesinstrumentatie, kan aan al deze meetvereisten voldoen, variërend van flow tot niveau, temperatuur tot analyse voor troebelheid en geleidbaarheid, en heeft de hele waterzuivering uitgerust met procesinstrumentatie.

Foto: voorbeeld drukmeter

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial