12 december 2019 Academia Meets Industry

Academia Meets Industry

12 december 2019

Op donderdag 12 december 2019 werd in het kader van het KO-Water project een infosessie ‘waterhergebruik in de industrie’ georganiseerd dat gevolgd werd door Academia Meets Industry. Indien u meer informatie wenst over de infosessie ‘waterhergebruik in de industrie’, kan u hier terecht.

 

Na de eerste netwerkpauze van de infosessie gingen we van start met de eerste spreker Rob Van den Broeck (KU Leuven/Aaqua) die de kloof tussen industrie en de academische wereld scherp stelde. Professor Korneel Rabaey (UGent) vervolgde met een lezing over het water-chemie nexus probleem en pleite voor een elektrificatie van de water-wereld. Daarna werd voor de 12de keer ook de watertechnologieprijs uitgereikt aan de eindwerken die een directe meerwaarde zijn voor de leden van watercircle.be. De twee laureaten, Anton Van Laer en Stijn Oyaert, presenteerden hun scriptie aan de aanwezigen en kregen respectievelijk de ‘prijs voor de beste thesis’ en ‘prijs voor de innovatie’ uitgereikt. Proficiat!

 

• Anton van Laer (UGent – PaInT): Sulfate in industrial water streams

• Stijn Oyaert (KULeuven – cMACS): Ontwikkelen en optimaliseren van ‘corrugated’ PVDF membranen voor verbeterde prestatie.

 

Tijdens de tweede netwerkreceptie van deze dag was er de mogelijkheid voor leden van watercircle.be tot een speeddate met laatstejaarsstudenten van hogescholen en universiteiten. De speeddate was een uitgelezen kans om enerzijds voor de bedrijven eventuele nieuwe medewerkers te vinden en anderzijds voor de studenten om een eerste keer te solliciteren. De speeddate duurde zestig minuten, waarin zes gesprekken konden plaatsvinden. Hieraan namen vijftien studenten en tien bedrijven aan deel.

 

 

De presentaties van de infosessie kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.be:

·        Welkomstwoord en KO-Water project door Matthias Mertens, watercircle.be

·        Bridging the gap between academia and industry door Rob Van den Broeck, KU Leuven/Aaqua

·        Water – chemie: is er een nexus probleem? door Korneel Rabaey, UGent

·        Ontwikkelen en optimaliseren van ‘corrugated’ PVDF membranen voor verbeterde prestaties door Stijn Oyaert, KU Leuven

·        Sulfate in industrial water steams door Anton Van Laer, UGent

Sfeerbeelden

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial