21 februari 2019 – Ledenevent brouwerij Van Steenberge

Ledenevent brouwerij Van Steenberge

21 februari 2019

Op donderdag 21 februari hield watercircle.be zijn eerste activiteit van het jaar, namelijk een ledenevent bij brouwerij Van Steenberge. Boven de brouwerij bevindt zich de mooie bar Baptist, waar we een 70-tal van onze leden mochten verwelkomen. Paul Ockier en Matthias Mertens lichten kort het voorbije en het komende jaar toe. Dit wordt gevolgd door de introductie van onze nieuwe watercircle.be-gadgets. Vervolgens werden de aanwezigen niet enkel verrast door één maar wel twee mystery guests.

De eerste mystery guest was Dirk Le Roy van Sustenito. Hij vertelde ons meer over Sustainable Development Goals (SDG’s) wereldwijd en hun vertaling in België. Hierbij werden vragen zoals: hoe kunt u er als bedrijf aan bijdragen, waar zitten in België de zwakke punten en hoe kunt u uw klanten hiermee verder helpen, uitvoerig besproken met uiteraard het accent op water. In deze boeiende uiteenzetting werd al snel duidelijk dat het belang van de SDG’s in België steeds verder toeneemt. Het is voor een modern bedrijf dan ook van belang hier actief mee bezig te zijn. Onze leden kregen uitgebreid de kans om Dirk vragen te stellen na de presentatie.Vervolgens kwam Tom Vandekerckhove ons meer vertellen over ‘SDG-proof’ pijlers van BOSAQ en prikkelde toen iedereen met het lopend demonstratieproject Gust’eaux in Kuurne. Dit project loopt in het kader van het interreg project ‘i-qua’. In dit hippe restaurant zal BOSAQ het afvalwater van de keuken, na het afvangen van het vet, mengen met dat van het sanitair. Deze stroom zal worden behandeld met een plantenfilter (ECOZ®) om organische vervuiling en zwevende stoffen te verwijderen en zorgt ook voor nitrificatie. Vervolgens gaat de stroom door een micro-filtratie (MF), actief kool filtratie, ultrafiltratie (UF), RO en ion-exchange om tot slot te remineralisatie en te desinfecteren met LED-UV technologie. Hiermee maakt BOSAQ water van premium kwaliteit voor consumptie in het restaurant. Hij eindigde zijn presentatie met hun motto: “Waarom wachten tot morgen als je vandaag een waterheld kan zijn?”

De gegeven presentaties kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.be.

  • ‘Terugblik op 2018’ – Paul Ockier
  • ‘Vooruitzichten voor 2019’ – Matthias Mertens
  • Handleiding gadget
  • ‘SDG’s in België’ – Dirk Leroy, Sustenito
  • ‘Demonstratieproject gesloten watercyclus bij restaurant Gust’eaux’ – Tom Vandekerckhove, BOSAQ

Na de presentaties konden onze leden een frisse neus halen tijdens de rondleiding in en rond de brouwerij. In twee groepen werden de tradities en verborgen verhalen achter brouwerij Van Steenberge toelicht door een gids. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat deze brouwerij grote investeringen heeft doorgevoerd en klaar is voor de toekomst. Terug in bar Baptist, tussen de kroonluchters van bierglazen, konden de leden van de toekomst proeven door het degusteren van de verschillende bieren. Om het alcohol in evenwicht te brengen werd ook een buffet voorzien met streekproducten. Dit alles zorgden voor een gezellig netwerkmoment onder onze leden. We willen iedereen bedanken voor jullie enthousiasme en talrijke aanwezigheid. Tot de volgende!

Sfeerbeelden

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial