10 december 2020 Academia Meets Industry

Academia Meets Industry

10 december 2020

Op donderdag 10 december 2020 stond weer geheel in het teken van het Academia Meets Industry event. Dit jaar was het event extra speciaal enerzijds omdat het event virtueel plaatsvond en anderzijds omdat we voor het eerst de handen in elkaar sloegen met B-IWA (Belgische comité van de Internationale Water Associatie). Nog meer dan andere jaren wouden we de samenwerkingen tussen kenniscentra en industrie extra stimuleren. Dit deden we door enerzijds tijdens het event verschillende inspirerende filmpjes te voorzien. Anderzijds lanceerden we ook enkele online documenten die de samenwerking tussen kenniscentra en industrie willen bevorderen.

 

Bent u als bedrijf op zoek naar samenwerkingen met kenniscentra? Raadpleeg dan zeker

Tot slot, zijn ook vele kenniscentra op zoek naar stageplaatsen, voor bachelor- en masterproeven, bij bedrijven. Bent u hier als bedrijf in geïnteresseerd, neem dan een kijkje tussen de verschillende stageplaatsen documenten.

Wenst u als kenniscentra ook opgenomen te worden in  onze lijst, stuur een mailtje naar info@watercircle.be.

 

Voor het eerst werden tijdens AMI ook de Water Industry & Research Awards (WIRA’s) uitgereikt. Hieronder vallen enerzijds de uitreiking van de watertechnologieprijs van watercircle.be en de uitreikingen van de Research Award, Development Collaboration Award en Career Achievement Award van B-IWA.

De beproefde watertechnologieprijs werd voor de 13de keer uitgereikt aan de eindwerken die een directe meerwaarde zijn voor de leden van watercircle.be. De twee laureaten, Fien Waegenaar en Ruben Vingerhoets, presenteerden hun scriptie en kregen respectievelijk de ‘prijs voor de beste thesis’ en ‘prijs voor de bruikbaarheid’ uitgereikt. Proficiat!

  • Fien Waegenaar (UGent): Biostable water, a sustainable solution for the drinking water sector to prevent invasion of pathogens during distribution?
  • Ruben Vingerhoets (UAntwerpen): AndicosTM: a new approach to treat wastewater and waste in the ganga river basin

Na het event werd, ondertussen naar goede gewoonte, een (online) speeddate tussen bedrijven en laatstejaarsstudenten van hogescholen en universiteiten georganiseerd. De speeddate was een uitgelezen kans om eventuele nieuwe medewerkers te vinden en duurde 60 minuten. Ook voor de studenten is dit steeds een uitgelezen kans om kennis te maken met bedrijven die actief zijn in de watersector. 18 gemotiveerde studenten en 5 innovatieve watertechnologie bedrijven namen deel.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial