KO water verslagen: Infosessie oppervlaktewater

Infosessie oppervlaktewater

14 mei 2019

Op 14 mei stond de eerste infosessie van het KO-Waterproject in het teken van oppervlaktewater. Met 85 aanwezigen, eindgebruikers en technologieleveranciers, mogen we spreken van een enorm succes. Tijdens het eerste deel van de presentaties stond de Vlaamse Waterweg en Water-Link op het programma. Niels Van Steenbergen van de Vlaamse Waterweg bracht iedereen op de hoogte van het wetgevende kader omtrent het droogtebeleid en de captatievergunning. Hierop volgde de presentatie van Water-Link door Sam Van Nevel. In een 45 minuten durende presentatie vertelde hij over de verschillende technieken die bestaan om oppervlaktewater op te waarderen tot de gewenste kwaliteit. Na de pauze kwam Maarten Demol van Citrique Belge aan het woord. Hij deelde zijn praktijkervaring met het capteren van oppervlaktewater. Verder vertelde hij ook over de problemen waar ze in het verleden reeds voor stonden en de oplossingen die ze hiervoor hebben gevonden.

Tijdens de broodjeslunch en vervolgens ook bij het bezoek aan het drinkwaterproductiecentrum van Water‑Link in Oelegem, was er nog de mogelijkheid tot netwerking. Er werden heel wat nieuwe contacten gelegd tussen eindgebruikers en technologieleveranciers alsook vragen gesteld omtrent de technologieën die voorhanden zijn bij onze leden.

Kortom, een boeiend en goed gevulde voormiddag en middag die stof tot nadenken heeft gegeven!

De presentaties van de infosessie kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.be:

  • Wetgeving en reglement omtrent inname van oppervlaktewater – Niels Van Steenbergen, De Vlaamse Waterweg
  • Industriële inname van oppervlaktewater en productie van drinkwater – Sam Van Nevel, Water-Link
  • Praktijkervaring – Maarten Demol, Citrique Belge

Heeft u vragen in deze infosessie of algemeen interesse in oppervlaktewater? Stuur uw bericht naar info@watercircle.be en wij proberen u verder te helpen.

Sfeerbeelden

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial