KO water verslagen: Infosessie waterhergebruik in de industrie

Infosessie ‘waterhergebruik in de industrie’

12 december 2019

Waterhergebruik, hoe doe je het? Wat komt er bij kijken? Wat is het wetgevende kader hierin? Op deze en nog veel meer vragen werd in deze sessie dieper ingegaan. Eerst kwam Victor Dries, medewerker van het kabinet Zuhal Demir, aan het woord. In 20 minuten vertelde hij ons hoe waterhergebruik in het regeerakkoord is opgenomen en welke uitdagingen er zijn. Zo had hij het over sluiten van de waterkringlopen en het afwegingskader. Hij reikte ook de hand aan iedereen om niet enkel te communiceren over wat we reeds kunnen, maar ook over wat we nog niet kunnen. Daar waarop we nog meer moeten inzetten.

Vervolgens kwamen verschillende technologieleveranciers aan het woord. Zij kwamen elk in een vijf minuten durende pitch, waterhergebruik cases toelichten telkens uit een andere sector. Zo kwamen volgende sectoren aanbod: Chemie, groentenverwerking, restaurant, grondverwerking, slachterij, aardappelverwerking, bierbrouwerij en zuivel.

Hierna kwam Bernard De Potter aan het woord. Hij kwam de visie van de VMM op hergebruik uitleggen en legde hierbij de nadruk op de noodzaak van circulair watergebruik! Het belang van een robuust watersysteem, flexibele samenwerkingsvormen, demoprojecten,… In dit transitieproject Water staat ook het woord ‘samen’ en ‘partners’ centraal. Het transitieproject Water realiseren ‘samen met partners’. Ook was er de oproep naar bedrijven om drempels mee in kaart te brengen

 

De presentaties van de infosessie kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.be:

·        Welkomstwoord en KO-Water project door Matthias Mertens, watercircle.be

·        Waterhergebruik in het regeerakkoord door Victor Dries, kabinet Zuhal Demir

·        Pitches door technologieleveranciers door Sweco, Pantarein, Bosaq, Purazur, Aaqua, Ekopak, Waterleau, Veolia

·        Visie van VMM op waterhergebruik door Bernard De Potter, VMM

 

Tijdens de pauze was er een netwerkreceptie met voldoende tijd voor de eindgebruikers en de technologieleveranciers om vragen aan elkaar te stellen. Hopelijk heeft u er net zo van genoten als wijzelf!

 

Na deze infosessie werd er overgegaan naar het event Academia Meets Industry. Verslag, presentaties en foto’s kunnen hier gevonden worden. 

Sfeerbeelden

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial