Webinar ‘Hoe droogte in mijn bedrijf aanpakken’

Webinar 'Hoe droogte aanpakken in mijn bedrijf'

1 juli 2020

In kader van het KO-Waterproject en de recente droge periode, heeft watercircle.be weer de handen in elkaar geslagen met haar leden. Samen met Actemium, AVK, Desotec, Pantarein, Suez, Sweco, United Experts en Witteveen+Bos hebben wij een webinar gegeven hoe u droogte kan aanpakken in uw bedrijf.

 

We begonnen deze webinar met SWECO die een inleiding van de droogte problematiek presenteerde en wat idealiter de eerste stappen zijn naar waterbesparing voor grote en kleine waterverbruikers. Vervolgens maakten we een onderscheid tussen deze verbruikers en legden we de grens op 100 m³/dag. Onder deze grens zien we dat de kosten baten analyse voor een waterhergebruikinstallatie vaker negatief uitdraait, maar dit wil uiteraard niet zeggen dat deze bedrijven niet kunnen besparen op hun waterverbruik. AVK beet de spits af met het belang van een goed fysiek netwerk. Waarna Actemium toelichtte hoe we deze netwerken slim kunnen monitoren. Tot slot kwam Desotec het gebruik van regenwater toelichten als interessante bron ter uitbreiding van de beschikbare watercapaciteit.

Het tweede luik focuste op grotere verbruikers waarbij de kosten baten analyse voor een waterhergebruikinstallatie vaak wel positief uitdraait. Wat nu juist de drivers zijn die deze analyse positief beïnvloeden, werd toegelicht door Pantarein, waarna Witteveen en Bos even verder inzoomde op het wetgevende aspect. Vervolgens werden er nog 2 praktijkvoorbeelden aangereikt door United Experts en Suez, die u respectievelijk toelichtte hoe enerzijds een samenwerking wenselijk is en anderzijds hoe ver de membraantechnologie staat inzake waterhergebruik.

 

De webinar kan online geraadpleegd worden via volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=OdBlFlIUEeQ&t=3s

Mocht u nog vragen hebben, gelieve te mailen naar info@watercircle.be

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial